Udruga Breza | OBLIKUJUĆI SVOJE OBRAZOVNE PUTOVE NAKON ZAVRŠENE EDUKACIJE IZ PODRUČJA DRAMSKOGA ODGOJA I EKOLOGIJE U EDUKACIJI
17874
post-template-default,single,single-post,postid-17874,single-format-standard,qode-news-1.0.2,,qode-page-loading-effect-enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

OBLIKUJUĆI SVOJE OBRAZOVNE PUTOVE NAKON ZAVRŠENE EDUKACIJE IZ PODRUČJA DRAMSKOGA ODGOJA I EKOLOGIJE U EDUKACIJI

Prikazani zanimljivi igrokazi i održane maštovite radionice
Nakon četiri modula edukacije za buduće edukatore – predškolske odgojitelje i učitelje razredne i predmetne nastave iz osnovnih škola te mlade voditelje, o dramskom odgoju i ekologiji u edukaciji, nekolicina polaznika sudjelovala je na dva značajna Festivala u našemu gradu. Vlatka Benki Brkić iz OŠ Frana Krste Frankopana, Viktorija Silvija Roguljić iz OŠ Svete Ane te Klaudija Banjeglav i Renata Šimeg iz Centra za odgoj i obrazovanje Ivan Štark, zajedno sa svojim učenicima sudjelovale su na 3. festivalu školskih igrokaza pod nazivom “Pozor!Plivamo na sceni 3” u organizaciji Dokkice i Dječjega kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku održanoga 21. ožujka 2014.

Bio je to njihov način prezentacije naučenih vještina, odnosno oblikovanja edukacijskoga puta u radu s učenicima i pod mentorstvom Ivana Kristijana Majića, dramskoga pedagoga. Dok se OŠ F. K. Frankopana poigrala temom “I to je ljubav…”, OŠ Sv. Ane predstavila se igrokazom “Zajedno”, a Centar za odgoj i obrazovanje Ivan Štark na daskama kazališta na svoj su osebujni način izveo je igrokaz “Vuk i sedam kozlića”.
Bila je ovo posebna prilika pred prepunim kazalištem pokazati što se sve može kada se udruže dramatizacija i ekologija.
Dvije su se polaznice edukacije odlučile svoje edukacijske putove prikazati na međunarodnome Festivalu Zemlja bez granica i to kroz osmišljavanje i vođenje petodnevnih kreativnih radionica za djecu. Ana Popović iz OŠ Dr. F. Tuđman iz Beloga Manastira vodila je glazbenu radionicu u kojoj je sve iz prirode poslužilo kao glazbala, a potom je nastao pravi mali orkestar. Radionica je nosila naziv “Slušaj kako zemlja svira”. Tanja Paris zajedno sa svojim kolegicama iz OŠ Vijenac pozabavila se starim žaruljama i recikliranjem istih pod nazivom “Šareno svjetlo za Zemlju”. Obje su radionice okupile 40-ak djece u dobi od 8 do 14 godina i svoj prezentacijski dio imale na završnici Zemlje bez granica, 30. kolovoza 2014. pod redateljskom palicom Ivana Kristijana Majića. Uz njih, u prezentaciji radionica sudjelovalo je još 30-ak voditelja 25 različitih radionica.