Udruga Breza | Kazališna priča “Mogući svijet” – Muzej Slavonije
18545
post-template-default,single,single-post,postid-18545,single-format-standard,qode-news-1.0.2,,qode-page-loading-effect-enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Kazališna priča “Mogući svijet” – Muzej Slavonije

26. listopada s početkom u 19 sati u Muzeju Slavonije u organizaciji Breze održan je umjetnički program “Tragovi” u sklopu kojega su Osječanima prvi puta predstavljeni afrički umjetnici iz Burkine Faso iz udruge Siraba, Olivier Some i Souleymane Koumare koji su izveli tragikomediju “Mogući svijet”.
Kroz kazališnu priču “Mogući svijet” ulazimo u vrijeme i svijet iz kojega se prizivaju trenutci djelovanja čovjeka na svoj okoliš. U početku je sve bilo savršeno. Sve se činilo lijepim i u ravnoteži, ništa nije ugrožavalo opstanak planeta Zemlje. No s vremenom, čovjek je u sebi razvio ludu želju za posjedovanjem i moći te je krenuo eksploatirati svoj dom. Takav odnos prema okolišu uzrokovao je katastrofalne posljedice za ekosustav što je donijelo patnju i razaranje, a možda se naslućuje i kraj. Svijest o takvoj opasnosti za naš planet uključuje alarm koji će pokrenuti, istražiti i možda ponuditi rješenja.”Mogući svijet” je tragikomedija koja daje pečat sadašnjosti te otvara prozore za razmišljanja o budućnosti.
SADRŽAJ :
Prvi čin
Prvi prizor:Predstavljanje stanja publici
Drugi čin
Prvi prizor: Stvaranje svijeta
Drugi prizor: Svijet strojeva
Treći prizor: U potrazi za moći
Četvrti prizor: Sukobi
Peti prizori: Buđenje savjesti
Šesti prizor: Poruke