Udruga Breza | Predstavljen priručnik za rad s mladima
18338
post-template-default,single,single-post,postid-18338,single-format-standard,qode-news-1.0.2,,qode-page-loading-effect-enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Predstavljen priručnik za rad s mladima

Započni promjenu: Mladi i održivost

U prostorijama Američkoga kutka u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek, danas (utorak) predstavljen je priručnik za rad s mladima “Započni promjenu: Mladi i održivost” nastao u sklopu EU projekta “Mogući svijet” na kojemu je Udruga za rad s mladima Breza partner zajedno s nevladinim organizacijama iz Italije, Njemačke i Poljske.

Aktivnosti za mlade organizirane u spomenutome trogodišnjem projektu, sažete su u priručniku kao primjeri dobre prakse zajedno sa svim ostvarenim rezultatima, o čemu su govorile mlade aktivistice – Doris Kopf, Mirna Šmit i Ana-Marija Kesegić uz tehničku podršku Mie Kotur.

Cilj je projekta bila promjena ponašanja mladih u pogledu pitanja globalnoga obrazovanja te njihovo osnaživanje za aktivizam u zajednici kroz inicijative, događanja i kampanje osvješćivanja usmjerene na 7. milenijske razvojne ciljeve (održivi razvoj). Svaka je zemlja uključena u projekt doprinosila ovome cilju na svoj način koristeći se suvremenim tehnologijama i online modelima komunikacije kojima se mladi najviše koriste, ali i inovativnim te eksperimentalnim modelima neformalne edukacije.

Od multimedijalnih instalacija, open book radionica i različitih inicijativa na javnim mjestima, društvenih istraživanja, neformalnih online grupa, web platforme pa sve do europskih sastanaka za mlade i kampa za mlade u Burkini Faso (u kojemu su sudjelovale i dvije Osječanke), projekt je omogućio mladima stjecanje novih vještina i znanja, razmjenu iskustava te realizaciju njihovih ideja u lokalnim zajednicama i šire.

Priručnik je preveden na pet jezika (engleski, hrvatski, njemački, talijanski i poljski) te kao takav dostupan u elektroničkom obliku. Izdanje na hrvatskome jeziku dostupno je u Udruzi Breza (Jagerova 12) te u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek.

LINK: 26.01. 2016. Priručnik “Započni promjenu mladi i održivost” – smjernica svima koji rade s mladima