Udruga Breza | Održana regionalna prezentacija projekta ALEN
17684
post-template-default,single,single-post,postid-17684,single-format-standard,qode-news-1.0.2,,qode-page-loading-effect-enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Održana regionalna prezentacija projekta ALEN

Regionalna prezentacija projekta „Mreža za ulazak u život odraslih – osnaživanje i aktivacija mladih u nepovoljnim situacijama (ALEN)“ održana je danas (četvrtak) u prostorima Udruge za rad s mladima Breza. Marina Kujundžić i Mirna Čebrajec iz Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi RH predstavili su ovaj pilot projekt te prezentirale postojeće usluge za mlade koji izlaze iz ustanova socijalne skrbi, a koje se nude u našoj zemlji.

O samim aktivnostima projekta te svim njegovim fazama govorila je Sunčana Kusturin iz Udruge Igra (Zagreb).Suzana Vargović iz Udruga Breza (Osijek) objasnila je da je u projektu uključeno ukupno 10 vršnjaka pomagača s osječkog i zagrebačkog područja, koji pod vodstvom svojih mentora pomažu mladima (10 osoba) u lakšem osamostavljivanju nakon izlaska iz ustanova. Nakon prezentacije i radionica dogovorene su daljnje aktivnosti i konkretizirana je suradnja mreže socijalnih usluga. Na prezentaciji su sudjelovali predstavnici centara socijalne skrbi, domova i ustanova za djecu, te predstavnici gradova i županija iz istočne Hrvatske koji su se uključili u radionice definiranja trendova i problema u pružanju socijalnih usluga mladima koji izlaze iz ustanova. Voditeljica radionica bila je Sanja Orešković Vrbanec iz Udruge Djeca prva iz Zagreba.