Udruga Breza | Donacija za Burkinu Faso
18112
post-template-default,single,single-post,postid-18112,single-format-standard,qode-news-1.0.2,,qode-page-loading-effect-enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Donacija za Burkinu Faso

Djeca Osijeka prikupila 1.950,00 USD za školovanje djece Burkine Faso!

U našemu su gradu 18. i 19. listopada 2011. godine boravili predstavnici nevladine organizacije „Keoogo“ iz Burkine Faso, gdin. OUSSOUMANA SAWADOGO i gdin. ZAMPOU LASSINA kao i predstavnik talijanske organizacije ProgettoMondo Mlal, gdin. Gianni Cappellotto, kako bi im se osobno uručila prikupljena sredstva u humanitarnom dijelu međunarodnoga projekta Art & Earth kojega uz Italiju i Poljsku, kao jedini predstavnik iz Hrvatske, provodi i naš grad, točnije Udruga za rad s mladima „Breza“, Centar za predškolski odgoj Osijek i Grad Osijek.

Tako je u Dječjoj kući „DOKKICA“ organizirano svečano uručivanje prikupljenih sredstava od prodaje oslikanih boca koje su protekle školske godine izrađivali učenici razredne nastave osnovnih škola Tenja, Mladost, Grigor Vitez, Višnjevac i Retfala i dječjih vrtića – Mak, Sjenčica, Pčelica, Sunčica i Bubamara. Nacionalna koordinatorica projekta za Hrvatsku, Suzana Vargović, uručila je predstavnicima iz Afrike ček s iznosom od 1.950,00 USD koliko je prikupljeno u akciji za Burkinu Faso.

Tijekom boravka u Osijeku, gosti iz Afrike posjetili su Dječji vrtić „Mak“ i Osnovnu školu „Tenja“ od ukupno 10 ustanova uključenih u ovaj dvogodišnji projekt. Kako su istaknuli, zanimljivo je i korisno bilo vidjeti koliko djeca uče i znaju o njihovoj zemlji i problemima s kojima se susreću. No, još je zanimljivije bilo vidjeti ih kako su zajedno s djecom zaplesali njihov tradicionalni afrički ples. Jedna od učenica istaknula je da su primijetili
kako se djeca iz Burkine na fotografijama uvijek smiješe. Zajednički je zaključeno da bez obzira na oskudniji život i probleme s nedostatkom vode, djeca iz Burkine Faso sretna su kao i sva druga djeca na svijetu!