Udruga Breza | Uspješna prezentacija u sklopu projekta Art & Earth
18141
post-template-default,single,single-post,postid-18141,single-format-standard,qode-news-1.0.2,,qode-page-loading-effect-enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Uspješna prezentacija u sklopu projekta Art & Earth

Kroz cijelu Županijsku ulicu u samome središtu grada protezao se naziv “Čuvajmo boje vode – Osijek” nastao od oslikanih 2000 boca – dječjih radova koji su nastali proteklih mjeseci u umjetničkim radionicama u osječkim školama (Mladost, Grigor Vitez, Višnjevac, Retfala i Tenja), Centru za odgoj i obrazovanje Ivan Štark, vrtićima Centra za predškolski odgoj Osijek (Mak, Sjenčica, Sunčica, Pčelica, Bubamara), DV Maza iz Valpova te vrtićima Dugine boje, Duga 1 i Duga 2. Na tisuće posjetitelja – djece i njihovih roditelja sudjelovalo je u instalaciji koja je popraćena i milenijskom fotografijom.
Prezentaciju su popratili i gosti iz Italije i Poljske (Teresa Maria Leodari, Anna Lucia Nardi, Michele Magon, Janek Brozynski, Halina Bednarczyk, Malgorzata Brynska) kao nositelji i partneri u projektu, zatim zamjenik poljskoga veleposlanika Tomasz Szeratics, ali i domaćini – Udruga za rad s mladima “Breza” i Centar za predškolski odgoj Osijek te sam gradonačelnik Krešimir Bubalo i župan Vladimir Šišljagić.

U humanitarnome dijelu projekta od prodaje boca prikupljala su se sredstva za školovanje djece Burkine Faso. Ukupno je kroz sve dosadašnje akcije
prikupljeno 2.000 USD što će se osobno, polovicom listopada, uručiti predstavniku Burkine Faso.

Cijelo je predstavljanje bilo uklopljeno u manifestaciju “Zemlja bez granica” pa zabavni i glazbeni program nije nedostajao. Sve je sugrađane provozao i oslikani tramvaj bojama projekta.
U tijeku je montiranje dokumentarnoga filma kao i kataloga koji će predstaviti projekt kroz tri zemlje – Italiju, Poljsku i Hrvatsku, a za koje je zadužena talijanska skupina Solstizio i idejni začetnik projekta Giuseppe Stampone.
Predstavljanje se očekuje početkom 2012. godine.