IZLET VUKOVARSKIH MALACA

Nakon ove, po svemu neobične školske godine, našu smo djecu iz poludnevnog boravka odlučili nagraditi zajedničkim izletom. Dodatnim angažmanom zbog školskog štrajka i on-line nastave uzrokovane globalnom pandemijom, svakako smo zaslužili jedno lijepo, zajedničko druženje.

Okupili smo se u prostorijama poludnevnog boravka u jutarnjim satima i prošetali do Dunava.

Zahvaljujući našim donatorima i domaćinima, Zrinki i Zoranu Šesto iz turističke agencije Danubiumtours, ukrcali smo se na turistički brod waterbus  „Magenta 1“. Oduševili su nas svojim toplim prijemom na brod!

Brod je fantastičan, plovi  na elektro-solarni pogon i čuva okoliš. Teta Zrinka nam je tijekom plovidbe pričala o Dunavu i  Vukovaru, a sa ove moćne, široke rijeke i sve znamenitosti grada izgledaju drugačije i dojmljivije. „ Šetnja“ Dunavom donijela nam je jedan sasvim drugačiji pogled na dvorac Eltz, Crkvu, Vodotoranj, luku Vukovar i pješčane otoke „Ade“.

Kapetan Zoran dozvolio je da naša djeca steknu osjećaj kako je to stajati za kormilom broda, a teta Zrinka i mladi dokapetan, obradovali su našu djecu čokoladicama i novim školskim torbama.

Uz taktove evergreena „ Na lijepom plavom Dunavu“ i s ugodnim povjetarcem na brodu, uživali smo u ljepotama zavičaja na jedan sasvim novi način.

Nakon pozdrava s našim domaćinima, prepuni dojmova zaputili smo se šetnicom do restorana „Mornar“.

Na prekrasnoj terasi s pogledom na rijeku i ovdje smo dočekani srdačno, a tim restorana počastio nas je izvrsnom, domaćom hranom i sokovima.

Punih želudčića i s jako lijepim uspomenama na današnji dan, prošetali smo do našeg boravka gdje smo još jednom razmijenili dojmove i razišli se kućama.

Veliko hvala našim donatorima !