Poticanje aktivnog uključivanja mladih u sklopu time-out programa

Nastavljamo s time-out programima doživljajne pedagogije s korisnicima Socijalno-terapijske zajednice Čepinski Martinci i Centra za pružanje usluga u zajednici Zagorje u sklopu projekta Vrijeme za time-out!.

Program počiva na načelima doživljajne pedagogije i iskustvenog učenja, a usmjeren je na suzbijanje odnosno sprječavanje pojave ovisnosti među djecom i rizično ponašanje djece vezano uz eksperimentiranje sa sredstvima ovisnosti. Ovaj smo put odlučili mladima predstaviti načine na koje se oni mogu aktivno uključiti u svoju zajednicu i realizirati vlastite ideje. Tijekom programa su u skupinama osmišljavali vlastite projekte koji su usmjereni na fizičko i mentalno zdravlje mladih te kvalitetno provođenje slobodnog vremena. Osobito su im bile važne teme zdrave prehrane i zdravog života općenito, druženja s vršnjacima, tjelovježbe i druženja bez tehnologije. Također su učili kako svoju ideju argumentirati i predstaviti ostatku grupe, a mi možemo reći da su zaista osvojili “stručni žiri” u simulaciji pitchinga.

Ovaj projekt financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Sadržaj ove objave u isključivoj je odgovornosti Udruge i ne odražava nužno stajalište Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.