Brain-Gym radionice za djevojke iz Zajednice

Započeli smo s provedbom Brain-Gym radionica u kojima sudjeluju djevojke Socijalno-terapijske zajednice. Radi se o nizu jednostavnih i ugodnih pokreta koji potiču iskustvo učenja cijelim mozgom, a posebno su učinkoviti u području školskih vještina jer omogućuju pristup ranije nedostupnim područjima mozga. Već u prvim susretima na radionicama, djevojke su pokazale suradljivost i zanimanje za vježbe koje će, kako su istaknule, sigurno pomoći u svladavanju školskih obveza. Radionice će se u kontinuitetu uz podršku educiranoga izvanjskoga suradnika provoditi do kraja veljače 2022. godine.
Aktivnost je dio projekt “Centar za razvoj djece i mladih” kojega Udruga za prevenciju socijalnopatološkog ponašanja mladih „PREVENCIJA“ iz Nove Gradiške provodi u partnerstvu s Udrugom za autizam Sunce iz Nove Gradiške, Udrugom za rad s mladima Breza, Dječjim vrtićem Radost iz Novske i Udrugom roditelja djece i osoba s poteškoćama u razvoju MI iz Požege.
Projektom se osigurava pružanje socijalnih usluga u zajednici za djecu s teškoćama u razvoju, djecu i mlade s problemima u ponašanju te njihove roditelje. Osiguravanjem pristupačnosti, edukacijom stručnjaka i nabavom sustava za pružanje inovativnih oblika psihosocijalne podrške osigurat ćemo pružanje kvalitetnih socijalnih usluga sukladno potrebama korisnika u lokalnoj zajednici. Istovremeno, sudjelovanjem partnera u projektu, potičemo i širenje mreža socijalnih usluga u zajednicama u kojima iste nisu razvijene.
Provedba projekta počela je 06.04.2020. godine i trajat će 24 mjeseca.
Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.470.411,00 kuna (100% sufinanciranje).