Breza na radionici Teatra potlačenih u Puli

Predstavnica Udruge Breze sudjelovala je na treningu Forum Teatra namijenjenog osobama koje rade s mladima, a koji se održao od 26. do 29. ožujka u Puli. Radi se jednoj od aktivnosti projekta S.O.S. (socijaliziraj – osvijesti – samozaposli) kojeg provodi osječka Zaklada Slagalica u suradnji s Gradom Pulom i Zakladom za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Pule.

Radionica se održala u Istarskom narodnom kazalištu, a radionicu je vodio Aleksandar Bančić – dramski pedagog s dugogodišnjim iskustvom u radu s mladima koji koristi metode i tehnike Boalovog Kazališta potlačenih. Riječ je o programu neformalnog obrazovanja temeljenom na primjeni kazališnih metoda čije forme, metode i proces na različite načine doprinose emancipaciji i osnaženju mladih odraslih osoba i olakšavaju proces njihove tranzicije u odraslost.

Osim naučenih novih metoda za rad s mladima, sudionici su imali priliku upoznati se s radom Savjeta mladih Grada Pule te su posjetili Društveni Centar Rojc, koji predstavlja svijetli primjer suradnje među lokalnim udrugama.

Sav ovaj sadržaj daje nam novu motivaciju za aktivno djelovanje na području naše lokalne zajednice te se veselimo širenju znanja i metoda na mlade generacije.