Udruga Breza | Filozopolis – radionice
13392
post-template-default,single,single-post,postid-13392,single-format-standard,qode-news-1.0.2,,qode-page-loading-effect-enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Filozopolis – radionice

U petak i subotu, 2. i 3. veljače, udruga Breza u suradnji s udrugom Mala Filozofija iz Zadra održala je radionice iz filozofije za mlade pod imenom Filozopolis. U dva dana mladi su imali priliku sudjelovati u četiri zanimljive radionice, a to su Napravi svoju državu, Rock glazba i tolerancija, Filozofska šetnja – rasprava o ljudskim pravima i Promovirajmo ljudska prava. Radionice su održali profesor Bruno Ćurko, osnivač udruge Mala Filozofija, i profesor Zoran Kojčić.

Mladi su iskazali svoju maštovitost i kreativnost u izradi vlastitih država i osmišljavanju i snimanju filma o ljudskim pravima, a u raspravi o rock glazbi i toleranciji iskazali su svoje sposobnosti razmišljanja i argumentiranja te su kroz sve ove radionice razvijali kritičko mišljenje.

Odaziv mladih bio je odličan, a filozofsku šetnju nam nije pokvario niti snijeg. Vidljivo je da su mladi željni žustrih rasprava i žele da se njihov glas čuje, stoga smatramo da postoji potreba za ovakvim i sličnim radionicama u budućnosti.