Udruga Breza | „Hrvatska volontira“ na Brezin način
14276
post-template-default,single,single-post,postid-14276,single-format-standard,qode-news-1.0.2,,qode-page-loading-effect-enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

„Hrvatska volontira“ na Brezin način

I ove godine Udruga za rad s mladima Breza uključila se u projekt Hrvatska volontira u sklopu tjedna volontiranja. Cilj ovogodišnje volonterske akcije pod nazivom „Zemlja diše“ bio je promovirati brigu o okolišu i osvjestiti građanke i građane grada Osijeka o štetnosti plastičnih vrećica. Volonterska akcija održala se u četvrtak, 24. svibnja na osječkoj Glavnoj tržnici, gdje su Brezini volonteri kupcima i prolaznicima dijelili ekološke platnene i papirnate vrećice u zamjenu za uobičajene plastične vrećice. U volontersku akciju „Zemlja diše“ uključili su se djelatnici Raiffeisen Banke te učenici Tehničke škole i prirodoslovne gimnazije Ruđer Bošković iz Osijeka.

Plastične vrećice danas su dostupne na svakom koraku, iako se smatraju najvećim zagađivačima okoliša. Razgrađivanje jedne plastične vrećice traje oko tisuću godina, a većina plastike završava u našem moru, rijekama i jezerima, gdje ugrožavaju živote brojnih životinjskih jedinki. Jedna platnena vrećica zamjenjuje 1000 plastičnih, što znači da jednom vrlo jednostavnom promjenom navike možemo učiniti mnogo za naše društvo i okoliš.

Birajte platno, a ne plastiku!