Konferencija GOOD inicijative i dodjela oznaka kvalitete SKOCKANO

GOOD inicijativa, Gong, Centar za mirovne studije i Forum za slobodu odgoja 3. lipnja organizirali su osmu godišnju konferenciju GOOD inicijative pod nazivom Građanski odgoj i obrazovanje u superizbornoj godini. GOOD inicijativa već 15 godina zagovara sustavno uvođenje građanskog odgoja i obrazovanja kao obveznog predmeta u svim školama, a ove je godine predmetom rasprave bila reforma strukovnog obrazovanja koja previđa ukidanje, odnosno smanjenje dijela općeobrazovnih predmeta.

U sklopu konferencije održano je nekoliko zanimljivih radionica na temu građanskog odgoja i obrazovanja i njegove europske dimenzije, pravnoj pismenosti u nastavi i novim digitalnim alatima, kao i panel “Građanski odgoj i obrazovanje: Ikad? Ako ikad, kad?”. Zaključak je jednoglasan, građanski odgoj i obrazovanje mora biti obvezni predmet u školama, a Politika i gospodarstvo ne smije biti uklonjena iz programa strukovnih škola.

Udruzi Breza na konferenciji je dodijeljena oznaka Sustava kvalitete neformalnih obrazovnih programa – “SKOCKANO”. Radi se o skupu standarda i kriterija provedbom kojih organizacije jamče kvalitetu svojih neformalnih obrazovnih programa.