Udruga Breza | O ranom napuštanju školovanja (ESL) na sastanku u Parizu
14074
post-template-default,single,single-post,postid-14074,single-format-standard,qode-news-1.0.2,,qode-page-loading-effect-enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

O ranom napuštanju školovanja (ESL) na sastanku u Parizu

Nakon više od deset mjeseci istraživanja i analize, prikupljeni su kvalitativni i kvantitativni podatci o ranom napuštanju školovanja (ESL) na manjim područjima unutar šest EU zemalja – Rumunjska, Francuska, Italija, Engleska, Portugal i Hrvatska (Udruga Breza i Srednja škola Dalj) u sklopu Erasmus + projekta Below 10. Rezultati su službeno predstavljeni na transnacionalnom sastanku u Parizu koji se održavao od 21. do 23. ožujka 2018. Bila je to prigoda i za prve pripreme za predstojeću aktivnost treninga nastavnika koje će u većini partnerskih zemalja započeti već u travnju. Posljednjega dana sastanka, održan je i tzv. multiplier event na kojemu su uz partnere u projektu sudjelovali i izvanjski stručnjaci, među kojima je bila i gošća iz Hrvatske – Ines Rezo, istraživačica na nacionalnom projektu o ranom napuštanju školovanja pri Pravnom fakultetu u Zagrebu – Studijski centar socijalnoga rada.

Uz statističke i kvalitativne pokazatelje predložene su i konkretne mjere u prevenciji ESL-a što će biti uvršteno u lokalne planove djelovanja kao krajnji produkt ovoga projekta.