Poziv na tribinu “Mogućnost doprinosa strukovnog obrazovanja razvoju i revitalizaciji ruralnih sredina”

Pozivamo vas da nam se pridruđite na tribini Mogućnost doprinosa strukovnog obrazovanja razvoju i revitalizaciji ruralnih sredina koja će se 29.  travnja 2022. održati u Osijeku, u dvorani Strossmayer Visokog evanđeoskog teološkog učilišta (Cvjetkova 34) od 11 do 13 sati.

Cilj je tribine predstaviti primjere dobrih praksi nacionalnih i međunarodnih projekata i kroz razgovor  pokušati odgovoriti na važna pitanja vezana uz: 

– današnje izazove strukovnog obrazovanja u Hrvatskoj s naglaskom na ruralna područja – specifičnosti naše regije i najveće izazove u tom području 

– motivaciju učenika za upis strukovnih zanimanja i profile učenika koji odlučuju upisati  strukovna zanimanja 

– tržište rada i mogućnosti zapošljavanja nakon završene škole u područjima poljoprivrede,  građevinarstva, turizma, ugostiteljstva i drugim uslužnim djelatnostima 

– prilagodbu kurikuluma strukovnih škola i najveće izazove koje prilagodba donosi – nedostatak stipendija (financijskog poticaja) za učenike koji je postojao prethodnih godina – primjere dobre prakse u Hrvatskoj i što možemo naučiti iz primjera dobre prakse nekih  europskih država  

Na tribini uz organizatore Udrugu Breza i Nansen dijalog centar Osijek, sudjeluju predstavnici  Ugostiteljsko-turističke škole Osijek i Srednje škole Dalj.

Prijave su dostupne do srijede 27.travnja do 12 sati putem online prijavnice: https://forms.gle/vcWdYTRs2eqi97To6 

Napominjemo kako je u dvorištu zgrade održavanja tribine osiguran parking ukoliko dolazite osobnim  vozilom te je nakon dvosatne tribine za sve sudionike osiguran ručak. 

Vjerujemo da ćete prepoznati važnost i aktualnost teme ove tribine i svojim sudjelovanjem doprinijeti  njezinu održavanju. 

Događanje je dio dvaju Erasmus + projekata organizatora: VET 4 Change i CLIO – Challenging Hostile  Views and Fostering Civic Competences – Sparkling Moves for VET Teachers (Izazov borbe protiv  negativnih ideologija i razvoj građanskih kompetencija – Dobre ideje za nastavnike strukovnih škola).