Poziv za sudjelovanje na tribini

U utorak, 25. siječnja organiziramo tribinu pod nazivom: Građanski odgoj i obrazovanje kao model suradnje ) s početkom u 17 sati u prostorima Društvenoga ateljea u Osijeku (Županijska 11, u prolazu kod Hobby arta).

Na tribini ćemo predstaviti rezultate istraživanja (kvalitete) suradnje organizacija civilnog društva i odgojno-obrazovnih ustanova u provedbi građanskog odgoja i obrazovanja na području triju županija (Osječko-baranjska, Primorsko-goranska i Istarska) kroz održane fokusne grupe i kroz online upitnike. Također, bit će ovo prilika za predstavljanje primjera dobre prakse provedbe GOO-a kao izvannastvane ili međupredmetne aktivnosti u osnovnim i srednjim školama na području grada Osijeka, ali i poveznice s organizacijama civilnoga društva kroz Osijek to GOO koordinaciju. Ujedno, u radioničkom ćemo dijelu istaknuti ključne elemenate potrebne za izradu jedinstvenoga modela GOO-a.

Planirano trajanje događanja je do 19.30 sati u što je uključeno i neformalno druženje uz večeru i osvježenje.
Bilo bi nam drago da se kao provoditelji GOO-a u svojim školama ili suradnici na provedbi istih pridružite ovoj zanimljivoj tribini koju organiziramo u Tjednu obrazovanja.
Poštujući epidemiološke mjere, broj sudionika je ograničen pa Vas molimo da se prijavite do petka, 21. siječnja do 12 sati (podne) na sljedećoj poveznici:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSedp0hvVJpS5UgZQGQ9H2UoiBO_WG5tn22c5we2aVvQNLQBdg/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

Događanje se provodi u sklopu projekta „MODUS – civilni i javni sektor za građanski odgoj i obrazovanje“ kojeg provode Udruga “Delta”, Centar za građanske inicijative Poreč, Udruga za rad s mladima „Breza“ iz Hrvatske i Menneskerettighetsakademiet iz Norveške. Projekt je podržan s € 135.000,00 financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru Europskog gospodarskog prostora i Norveških grantova.

Krajnji je cilj izraditi model koji će odgovoriti na uočene potrebe za povećanjem kvalitete provedbe građanskog odgoja i obrazovanja u odgojno-obrazovnim ustanovama.

Za sva dodatna pitanja i pojašnjenja javite se Udruzi Breza na prijave.breza@gmail.com.