Korisnice sudjelovale u time-out programu na otoku

Proveden je prvi program doživljajne pedagogije s korisnicama Socijalno-terapijske zajednice Čepinski Martinci u sklopu projekta Vrijeme za time-out! koji Udruga Breza provodi s Centrom za pružanje usluga u zajednici Zagorje.

Program počiva na načelima doživljajne pedagogije i iskustvenog učenja, a usmjeren je na suzbijanje odnosno sprječavanje pojave ovisnosti među djecom i rizično ponašanje djece vezano uz eksperimentiranje sa sredstvima ovisnosti. Grupne su radionice bile prostor za dijeljenje stavova, raspravu o učincima cigareta, alkohola, droge, interneta, društvenih mreža i kockanja, kao i za razgovor o temama koje su predložile same korisnice. Osim edukativnih aktivnosti, korisnice su imale priliku osmisliti slobodno vrijeme, predložiti izlete i igre.

Ovaj projekt financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Sadržaj ove objave u isključivoj je odgovornosti Udruge i ne odražava nužno stajalište Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.