Predstavljeni rezultati i Sajam poslova projekta LifeLAB

U subotu, 02. srpnja 2022. održan je sajam poslova i završna konferencija projekta LifeLAB – škola životnih vještina čiji je nositelj Pučko otvoreno učilište Osijek, dok su partneri na ovom projektu Udruga obitelji djece s autizmom “Dar”  i Udruga Breza.
Projekt “LifeLAB” je društveno-integrirani eksperimentalni program pružanja planske i kontinuirane podrške i edukacije, kao i pružanja preventivnih aktivnosti za razvoj ključnih kompetencija potrebnih za samostalan život ranjivih skupina djece i mladih do 25 godine te nezaposlenih mladih do 29 godina. Cilj projekta je za 115 korisnika iz ranjive skupine unaprijediti kvalitetu i razvoj te širenje socijalnih usluga i programa za aktivno uključivanje i povećanje zapošljivosti na području Osijeka. Ovaj projekt namijenjen je djeci i mladima bez primjerene roditeljske skrbi, s problemima u ponašanju, s poremećajima iz spektra autizma i srednjoškolcima strukovnih škola, kao i nezaposlenim mladima.
Na održanom sajmu poslova i završnoj konferenciji, svoj dolaskom doprinos su pružili 𝗥𝗼𝗺𝗮𝗻𝗼 𝗞𝗿𝗶𝘀𝘁𝗶𝗰́, pročelnik Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo u gradu Osijeku, 𝗠𝗮𝗷𝗱𝗮 𝗞𝘂𝗿𝗯𝗮𝗹𝗶𝗰́, edukacijski rehabilitator i izvanjska stručnjakinja u radu s djecom i mladima s poremećajem iz spektra autizma, 𝗠𝗶𝗿𝗲𝗹𝗮 𝗔𝗹𝗮𝗴𝗶𝗰́, socijalna radnica i izvanjska stručnjakinja u realizaciji Modula škole Životnih vještina, 𝗗𝗮𝗻𝗶𝗲𝗹𝗮 𝗦̌𝗶𝗻𝗰𝗲𝗸, psihologinja i evaluatorica projekta te 𝗠𝗮𝗿𝗶𝗻 𝗦𝗲𝗹𝗲𝘀̌, ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Osijek. Tom prilikom predstavljeni su evaluacijski rezultati projekta, kao i važnosti provođenja ovakvih projekata.
“𝘗𝘰𝘯𝘰𝘴𝘢𝘯 𝘴𝘢𝘮 𝘴̌𝘵𝘰 𝘴𝘮𝘰 𝘮𝘪, 𝘬𝘰𝘫𝘪 𝘴𝘮𝘰 𝘶 𝘱𝘰𝘻𝘪𝘤𝘪𝘫𝘪 𝘪 𝘮𝘰𝘨𝘶𝘤́𝘯𝘰𝘴𝘵𝘪, 𝘬𝘳𝘰𝘻 𝘰𝘷𝘢𝘫 𝘱𝘳𝘰𝘫𝘦𝘬𝘵 𝘥𝘰𝘣𝘪𝘭𝘪 𝘱𝘳𝘪𝘭𝘪𝘬𝘶 𝘶𝘤̌𝘪𝘯𝘪𝘵𝘪 𝘬𝘰𝘳𝘪𝘴𝘯𝘶 𝘪 𝘥𝘰𝘣𝘳𝘶 𝘴𝘵𝘷𝘢𝘳 𝘴𝘷𝘪𝘮𝘢 𝘰𝘯𝘪𝘮𝘢 𝘬𝘰𝘫𝘶 𝘯𝘢𝘴̌𝘶 𝘱𝘰𝘮𝘰𝘤́ 𝘵𝘳𝘦𝘣𝘢𝘫𝘶 𝘪 𝘻𝘢𝘴𝘭𝘶𝘻̌𝘶𝘫𝘶. 𝘋𝘶𝘻̌𝘯𝘰𝘴𝘵 𝘯𝘢𝘮 𝘫𝘦 𝘤̌𝘪𝘯𝘪𝘵𝘪 𝘯𝘢𝘴̌𝘶 𝘻𝘢𝘫𝘦𝘥𝘯𝘪𝘤𝘶 𝘣𝘰𝘭𝘫𝘰𝘮, 𝘬𝘷𝘢𝘭𝘪𝘵𝘦𝘵𝘯𝘪𝘫𝘰𝘮 𝘪 𝘰𝘵𝘷𝘰𝘳𝘦𝘯𝘪𝘫𝘰𝘮 𝘻𝘢 𝘴𝘷𝘢𝘬𝘰𝘨 𝘯𝘫𝘦𝘻𝘪𝘯𝘰𝘨 𝘤̌𝘭𝘢𝘯𝘢 𝘣𝘦𝘻 𝘰𝘣𝘻𝘪𝘳𝘢 𝘯𝘢 𝘣𝘪𝘭𝘰 𝘬𝘰𝘫𝘦 𝘳𝘢𝘻𝘭𝘪𝘬𝘦 𝘬𝘰𝘫𝘦 𝘴𝘶 𝘮𝘦đ𝘶 𝘯𝘢𝘮𝘢.”, izjavio je Marin Seleš, ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Osijek.
Lifelab – Škola životnih vještina projekt je koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.295.400,00 kn i koji se provodi od 15. veljače 2021. do 15. kolovoza 2022. godine. Ovim projektom omogućeno je obuhvaćanje 115 korisnika, 105 ranjivih skupina djece i mladih do 25 godina, kao i 10 nezaposlenih mladih do 25 godina, 12 modula u ukupnom trajanju od 240 sati i 8 izvanjskih stručnjaka – izvoditelja modula. Također, opremljeni su i preuređeni prostori za rad s djecom i mladima, omogućen je softverski alat za evaluaciju učinka Škole na korisnike, kao i validacijska studija sa svim postignućima, a najvažnije – ovim projektom omogućeno je nebrojeno mnogo dječjih osmijeha, međusobnog prihvaćanja, novih prijateljstava i zajedničkog rasta i razvoja za budući samostalni život.
Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Pučkog otvorenog učilišta Osijek i partnera u projektu.