Udruga Breza | Sudjelovali smo na radionicama art terapije
14368
post-template-default,single,single-post,postid-14368,single-format-standard,qode-news-1.0.2,,qode-page-loading-effect-enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Sudjelovali smo na radionicama art terapije

Na osječkoj Akademiji za umjetnost i kulturu, a u organizaciji prodekanice za studijske programe i cjeloživotno učenje, doc. art. Jasmina Pacek, provedena je edukacija o tehnikama art terapije za naše djelatnike.

Art terapija oblik je psihoterapije i primjenjuje stvaralački likovni proces koji uključuje crtanje, slikanje i modeliranje, kao sredstvo izražavanja i komunikacije. Komunicirati s ljudima i olakšati im da izraze svoje emocije te im pomoći pri ozdravljenju na način da stvaraju i razgovaraju o umjetnosti ključna je ideja ovakvih radionica.

Dvodnevnu radionicu za djelatnike naše Udruge predvodila je izv. prof. Heidi Bardot, predsjednica svjetske udruge art terapeuta, a sudjelovali su i studenti art terapije s George Washington Universityja (SAD), koji su na dvotjednom studijskom putovanju u Osijeku. Upoznali smo se s načinom funkcioniranja art terapije te konkretnim metodama koje nam mogu pomoći u radu s korisnicima, ali bila je ovo prilika i za dublje upoznavanje jednih s drugima što će zasigurno ojačati naš timski duh i pozitivno utjecati na daljnji rad.