Trening za nastavnike o učenju zalaganjem u zajednici

Nakon pohađanja treninga u Italiji lanjske godine u listopadu, profesorica likovne kulture u Osnovnoj školi Frana Krste Frankopana Sandra Marijanović i učitelj geografije i povijesti u Osnovnoj školi Vladimira Becića Marko Rajić, uz podršku koordinatorica iz Breze i Dokkice,  održali su dvodnevne treninge za nastavnike i učitelje iz svojih škola.

– Odazivalo se u svakoj školi 30-ak nastavnika i učitelja što će omogućiti da se kao cijela škola angažiramo u provedbi planiranih aktivnosti. U osnovnoj školi Vladimira Becića slažemo ideje i pripremamo se za sljedeću školsku godinu, dok će u školi Frana Krste Frankopana prvi rezultati implementacije ove metode biti javno prezentirani već početkom svibnja – istaknuli su nastavnici M. Rajić i S. Marijanović.

Zadaća je učenja zalaganjem u zajednici povezivanje formalnog obrazovanja s različitim predstavnicima lokalnih zajednica kako bi poboljšali kvalitetu života u svojim zajednicama i učili zajedničkim djelovanjem. To pridonosi podržavanju aktivnog građanstva i etike za cjeloživotno učenje kako bi se potaknuo razvoj društvenih i međukulturalnih kompetencija i ponudile prilike za sudjelovanje u društvenom i građanskom angažmanu kroz formalne ili neformalne aktivnosti učenja.

Kako je riječ o Erasmus+ projektu pod nazivom Learning2Serve koji se provodi s dvije organizacije iz Španjolske i Italije te njihovim školama, kroz projekt će biti omogućeno i međunarodno povezivanje i korištenje online alata kroz jedinstvenu web platformu koja je u izradi.