Udruga Breza | Udruga Breza sudjelovala na Croatian Youth Movement-u
13414
post-template-default,single,single-post,postid-13414,single-format-standard,qode-news-1.0.2,,qode-page-loading-effect-enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Udruga Breza sudjelovala na Croatian Youth Movement-u

Predstavnici Udruge za rad s mladima Breza 11. siječnja održali su radionicu u sklopu konferencije Croatian Youth Movement. Svrha ove konferencije bila je poticati mlade na osvještavanje vlastite uloge u društvu s ciljem stvaranja aktivnih i angažiranih mladih građana. Na projektu je sudjelovalo 18 srednjoškolaca u dobi od 15 do 18 godina.

Udruga Breza je svojom radionicom htjela upoznati mlade s još uvijek aktualnim problemom izbjeglica te ukazati na nedostatak tolerancije prema različitostima u društvu. Radionica pod nazivom „Put izbjeglica“ zamišljena je kao igra kroz koju sudionici imaju priliku bolje upoznati pojedine zemlje, ali i razumjeti položaj izbjeglica u novoj i nepoznatoj okolini. Ova igra rezultat je prošlogodišnjeg Erasmus + projekta „Game Sustain“ održanog u Poljskoj, a već je izvedena pred osječkom publikom u sklopu obilježavanja Svjetskog dana izbjeglica.