Prijatelji iz Ukrajine u radionicama Zemlje bez granica

Ove godine u festivalske radionice uključili smo i naše prijatelje iz Ukrajine koji su zbog rata svoje privremeno boravište pronašli u našemu gradu. Bila je ovo odlična prilika za radionice ukrajinske tradicionalne kuhinje i kreativne vještine oslikavanja pod nazivom točka na točku.
Anna iz Harkiva pripremala je nekoliko tradicionalnih ukrajinskih jela – syrniki, mannik i salatu Olivier pa su brojni posjetitelji mogli kušati, ali i razmjenjivati recepte ovih slatko-slanih obroka. Katherina iz Kijeva u slobodno se vrijeme bavi oslikavanjem tehnikom točka na točku što ujedno predstavlja i neke od ukrajinskih narodnih motiva. I za ovu se radionicu tražila stolica više.
Drago nam je da smo i našim novim sugrađanima iz Ukrajine, velikim i malima, omogućili sudjelovanje u festivalskim aktivnostima bilo kao polaznicima mnogobrojnih radionica, volonterima ili voditeljima koji su s posjetiteljima podijelili svoja znanja i vještine. Događanja su ujedno bila dio javne potpore ekonomskoj integraciji izbjeglica na tržište rada i u svakodnevni život društva kroz Interreg projekt Reinser koji Grad Osijek  provodi uz podršku udruga Breza i Udruga Slap.