Udruga Breza | Završio još jedan Festival slikovnice “Čuvari priča”
14389
post-template-default,single,single-post,postid-14389,single-format-standard,qode-news-1.0.2,,qode-page-loading-effect-enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Završio još jedan Festival slikovnice “Čuvari priča”

I ove godine, Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek u partnerstvu s Udrugom Breza, uspješno je organizirala međunarodni Festival slikovnice Čuvari priča pod manifestacijskim nazivom Bila jednom jedna… Festival se od 4. do 6. srpnja održavao u prostorijama Knjižnice i Muzeja likovnih umjetnosti Osijek, a bio je i dio ovogodišnjega Osječkoga ljeta kulture.

Prvi dan donio je je set radionica raznih sadržaja pod vodstvom ilustratora Dražena Jerabeka i Željke Mezić, knjižničarke Meltie Nađ, multimedijalaca Tihane Ostreš i Zdenka Bašića, radijskog voditelja Davora Vrandečića, glumice Mire Perić uz glazbenicu Anu Popović i bubnjara iz RitmOS-a u kojima su mogli uživati i nali i veliki sugrađani. Drugoga dana djeca i roditelji uživali su u stvaralačkim procesima Melite Nađ, Marsele Hajdinjak, Tihomira Taborskog, Dajane Ososlije, Maje Veselinović, Danijele Skoković, Nikoline Manojlović Vračar i na kraju programa, sjajnih RitmOS-a.

Festival slikovnice “Čuvari priča” završio je otvorenjem izložbe “Bila jednom jedna… sjajna izložba”. Izložba se tijekom srpnja 2018. može pogledati u MLU gdje možete uživati u sjajnim radovima poznatih likovnih umjetnika. Čekaju vas bajkovita bića Maje Veselinović, Željke Mezić, Nikoline Manojlović Vračar, Zdenka Bašića, Marsele Hajdinjak, Tihane Osterš i Dražena Jerabeka.