Završila je “Moja” Zemlja bez granica

„Moja povijest“ u Valpovu, „Moja Baranja“ u Belom Manastiru i „Moja škola“ u Đakovu zajedno su činile tri velike sastavnice ovogodišnje Zemlje bez granica. Iako je put izvan Osijeka za Udrugu Breza bio neizvjestan i s mnogo više pitanja nego odgovora, djeca i roditelji, u sva tri grada, bez imalo napora izbrisali su svaku dvojbu treba li se Zemlja bez granica proširiti u različite dijelove Osječko-baranjske županije.

Od posjećenosti i angažiranosti, do sudjelovanja u večernjim programima, sve generacije uključile su se u radionice i programe u svome gradu. Bilo je i dosta Osječana koji su sudjelovanje u Zemlji bez granica povezali s obiteljskim izletom u obližnji grad.

Večernji program ponovno je bio posebno atraktivan. Marina Orsag te Meritas i Jelena Radan nastupile su u Valpovu, Teatar Loft je nastupio u Belom Manastiru i Đakovu, Igor Delač imao je koncert u Belom Manastiru, dok su u Đakovu nastupili Ivanka i Mrle sa svojim rock koncertom za djecu, Matylda Gorska, scenska performerica iz Poljske, i Iva Prester.  Posebna atrakcija bile su male životinje OPG-a Duša Baranje.

Zemlja bez granica ne bi mogla biti održana bez velike podrške TZ Valpova, OŠ Matije Petra Katančića iz Valpova i OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Đakova, plesnih klubova, glazbenih škola i drugih udruga, učitelja, profesora i odgojitelja te velikog broja umjetnika i volontera koji su ugradili svoj rad, vrijeme i znanje u sve dijelove ovogodišnjeg programa, na čemu im iz Udruge Breza posebno zahvaljuju.

Festival je organizirala osječka Udruga Breza uz podršku Osječko-baranjske županije i Zaklade „Hrvatska za djecu“ te gradova Valpovo, Beli Manastir i Đakovo, kao i Općine Ernestinovo.