Udruga Breza | “Dobre poruke” za dobro raspoloženje Osječana
17650
post-template-default,single,single-post,postid-17650,single-format-standard,qode-news-1.0.2,,qode-page-loading-effect-enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

“Dobre poruke” za dobro raspoloženje Osječana

Snimanje promotivnog spota za Brezin projekt “Osijek – Grad dobrih poruka”, koji se provodi u okviru europskog programa Obrazovanje i kultura „Mladi na djelu“ i uz potporu Grada Osijeka, započelo je jučer (četvrtak) i to u srcu grada Osijeka (na Trgu Ante Starčevića). Među prvima koji su odigrali svoju ulogu bili su punkerica, volonter, glazbenik, aktivnost u borbi protiv ovisnosti i odvjetnica.

„Ovaj projekt ima za cilj dobrim porukama podići raspoloženje građana Osijeka, a kako bi potaknuli građane svih generacija na osmišljavanje i slanje svojih originalnih, afirmativnih i nadahnjujućih poruka, odlučili smo snimiti promotivni spot.“ – poručuju iz Udruge Breza.
U spotu će sudjelovati 30-ak Osječana i Osječanki različitih zanimanja i generacija, svatko sa svojom afirmativnom porukom. Među različitim „ulogama“ nalaze se umirovljenica, glazbenik, glumica, policajac, vatrogasac, tinejdžer, ugostitelj, veterinar, liječnik, medicinska sestra, predškolka, aktivist u borbi protiv ovisnosti, volonter, punkerica, sportaš, odvjetnica, odgojiteljica, svećenik, studentica, psihologinja, učiteljica, trgovkinja, motorist, prijateljica i td. Važno je naglasiti da su sve osobe u spotu autentične što predstavlja posebnu vrijednost projekta odnosno samoga promotivnoga spota. Za sada nećemo otkriti koje su njihove poruke, no nabrojati ćemo neke od poznatih Osječana i Osječanki koji su svojim osobnim angažmanom (ulogom) dali doprinos ovom projektu odnosno spotu: Igor Delač, vokal popularnog osječkog glazbenog sastava „Prva liga“ poručiti će „Odsviraj svoju najvišu notu!“, Sandra Lončarić Tankosić, glumica osječkog HNK-a: „Odigraj svoju ulogu najbolje što možeš!“, Robert Seligman, uspješan gimnastičar poručiti će u pravom sportskom duhu. „Daj sve od sebe!“, dr. Rudika Gmajnić, ravnatelj Doma zdravlja Osijek: „Dobro je što brineš o zdravlju!“ i dr. Vjerujemo da će promotivni spot unijeti dobro raspoloženje gledateljima, ali i potaknuti ih da i sami šalju svoje afirmativne poruke na e-mail: grad.dobrih.poruka@gmail.com ili putem facebooka. Podsjećamo da će najbolje poruke biti ispisane po osječkim ulicama.