Udruga Breza | Sudjelovanje u treningu/edukaciji nastavnika iz područja peermentoringa (sustručnjačko-učenje) i korištenja WebQuesta
17624
post-template-default,single,single-post,postid-17624,single-format-standard,qode-news-1.0.2,,qode-page-loading-effect-enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Sudjelovanje u treningu/edukaciji nastavnika iz područja peermentoringa (sustručnjačko-učenje) i korištenja WebQuesta

Udruga za rad s mladima Breza provodi  u partnerstvu Erasmus + projekt Peermentoring  for teachers Change Builders čiji je osnovni cilj osmisliti, testirati, unaprijediti i širiti novi model mentorstva i peer-mentorstva (sustručnjačkog učenja) u obrazovanju za održvi razvoj (OOR). To će se postizati u procesu akcijskoga istraživanja koji će izravno uključiti oko 20 obrazovnih stručnjaka, nastavnika i mentora te oko 50 nastavnika kao mentore u lokalnim testnim skupinama i to u EU zemljama: Malta, Francuska, Slovenija, Italija i Hrvatska.

Planirane su sljedeće aktivnosti:

  • Prikupljanje dobrih praksi iz pet EU zemalja o mentorskim iskustvima
  • Izrada prototipa “mentori za održivi razvoj”
  • Izrada vodiča za stručnjake/nastavnike/profesore
  • Osnivanje lokalnih grupa nastavnika/profesora i izrada lokalnih obrazovnih puteva
  • Trening za nastavnike/profesore
  • Javni događaj kao promocija projektnih aktivnosti

S obzirom da bismo stečena znanja i primjenu novih alata željeli prenijeti na zainteresirane srednjoškolske nastavnike, sveučilišne profesore i voditelje rada s mladima, planirane su dvije edukacije u ukupnom trajanju od 10 sati. Prva edukacija održana je 14. te se obradila tema peermentoringa. Sljedeća edukacija iz područja korištenja WebQuest alata održat će se tijekom siječnja.

Nakon edukacije svi će nastavnici moći testirati naučene modele u svojim školama/fakultetima ili u rad s mladima kroz lokalne obrazovne puteve.