Udruga Breza | Izložba skulptura i grafika “POTRAGA ZA PUTUJUĆIM CIPELAMA”
17277
post-template-default,single,single-post,postid-17277,single-format-standard,qode-news-1.0.2,,qode-page-loading-effect-enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Izložba skulptura i grafika “POTRAGA ZA PUTUJUĆIM CIPELAMA”

Festival Zemlja bez granica nastavio je svoja putovanja i krajem rujna priredivši svojim sugrađanima zanimljivu i neobičnu izložbu skulptura i grafika pod nazivom “Potraga za putujućim cipelama”. Izloženi su radovi djevojaka Socijalno-terapijske zajednice Breza i splitske umjetnice Nives Čičin-Šain nastalih u sedmodnevnoj radionici korištenjem tehnike papier mache.

Kako je u katalogu izložbe napisala jedna od autorica – Tea:
“Lijepo je biti dio nečega što u tebi budi osjećaje popraćene pogledom, šarom ili neobičnim oblicima, gdje je sve jednostavno i moguće. Dio puta sam prošla istražujući u čudesnim cipelama svoje mašte. Dopustite da vas povedu na zanimljiva putovanja.”
Uz glazbeni program darovitih učenika, Tirse i Benjamina Habude, o izložbi su govorile autorice, ali i zamjenik gradonačelnika Denis Ambruš te ravnatelj Muzeja Slavonije Osijek, Denis Detling.
Izložba je otvorena danas, 27. rujna u zgradi Glavne straže Muzeja Slavonije Osijek i bit će postavljena do 7. listopada.
Cijela je izložba posvećena Brezinoj volonterki Emi.
A kako je izgledalo na otvorenju, pogledajte u galeriji fotografija Tatjane Ivegeš Wilhelm.

LINK: prilog o izlozbi: U potrazi za putujucim cipelama