Udruga Breza | OSJEČKE OSNOVNE ŠKOLE, ORGANIZACIJE I UDRUGE OBILJEŽILE DAN PLANETE ZEMLJA
17764
post-template-default,single,single-post,postid-17764,single-format-standard,qode-news-1.0.2,,qode-page-loading-effect-enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

OSJEČKE OSNOVNE ŠKOLE, ORGANIZACIJE I UDRUGE OBILJEŽILE DAN PLANETE ZEMLJA

Reciklirali i izrađivali maskote

Izložbom maskota napravljenih od otpadnog materijala, uz igru i eko natjecanja, i ove su godine, osnovne škole s područja grada i Županije zajedno s brojnim organizacijama, društvima i klubovima, obilježile Dan planete Zemlja.
Program je održan u organizaciji tvrtke UNIKOM te u suradnji s Gradom Osijekom. Osnovnoškolci su imali zadatak od plastičnih boca, kartonskih kutija, tetrapaka i drugog otpadnog materijala izrađivati maskote, od kojih su najoriginalnije i nagrađene.

U ovome su programu sudjelovale su i škole uključene u projekt “Mladi za zemlju”: OŠ Frana Krste Frankopana (prva nagrada za maskotu), Dječja kuća Dokkica (druga nagrada za maskotu), OŠ A. Šenoa i OŠ Retfala (treća nagrada za maskotu), Tehnološka škola i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića (drugo mjesto u triciklijadi) te Izviđački klub Javor (prvo mjesto u triciklijadi) koji svake godine sudjeluje u Festivalu “Zemlja bez granica.

Inače, u Hrvatskoj se Dan planete Zemlja organizirano obilježava od 1990. godine.