Udruga Breza | PREDSTAVLJENA OVOGODIŠNJA “ZEMLJA BEZ GRANICA” I AKTIVNOSTI PROJEKTA “MLADI ZA ZEMLJU”
17971
post-template-default,single,single-post,postid-17971,single-format-standard,qode-news-1.0.2,,qode-page-loading-effect-enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

PREDSTAVLJENA OVOGODIŠNJA “ZEMLJA BEZ GRANICA” I AKTIVNOSTI PROJEKTA “MLADI ZA ZEMLJU”

30-ak radionica i igraonica, koncerti, performansi, izložbe
U prostorijama Grada Osijeka u utorak 8. srpnja održana je tiskovna konferencija u povodu predstavljanja međunarodnoga Festivala “Zemlja bez granica” koji će se ove godine održavati od 26. do 30. kolovoza. Kako je istaknula voditeljica i idejna začetnica ovog najvećega kontinentalnoga Festivala, Suzana Vargović, ove godine sve Zemljoljupce očekuje 24 radionice, šest igraonica te šest prezentacija, dok će u ponudi dnevnih događanja biti za svakoga ponešto: od rock koncerta, uličnih i plesnih performansa do izložbi i koncerta klasične glazbe. Voditelji radionica i /ili prezenteri dolaze iz šest zemalja (Rumunjska, Italija, Španjolska, Slovenija, Burkina Faso, Hrvatska), a riječ je o odgojno-obrazovnim djelatnicima, umjetnicima, glazbenicima, voditeljima klubova i društava i sl.
Disanje Zemlje ovogodišnji je manifestacijski naziv Festivala pa će zadatak umjetničkog koordinatora Ivana Kristijana Majića biti usmjeren na povezivanje radionica i prezentacija u Bezgranični grad čija će čarolija oživjeti subotnje večeri, 30. kolovoza.
“Disanje Zemlje” ujedno je i dio projektnih aktivnosti međunarodnoga projekta “Youth4Earth” (Mladi za Zemlju) sufinanciranoga sredstvima Europske unije čiji je nositelj Grad prijatelj Vicenza, a partneri u Hrvatskoj su Grad Osijek i Udruga za rad s mladima “Breza”.
– Projekt je usmjeren na globalnu dimenziju održivoga razvoja i 7. milenijske razvojne ciljeve kroz primjenu eksperimentalnih metoda u neformalnom obrazovanju – rekla je nacionalna koordinatorica na projektu, Ivana Šibalić. Zamjenik gradonačelnika, Vladimir Ham, pojasnio je ulogu Grada Osijeka kao partnera u Festivalu i na projektu, koji će financijski i logistički podržati planirane aktivnosti jer je riječ o manifestaciji od posebnoga interesa za grad Osijek.
Grafičko rješenje vizualnog identiteta ovogodišnjeg Festivala povjereno je dizajnerici Nikolini Dinješ, dok je koncept pet elemenata Zemlje izradila amaterska slikarica Inka Vidić.
Više o samome Festivalu i projektu “Mladi za Zemlju” kao i predstojećem programu, možete naći na www.zemljabezgranica.com, www.breza.hr, www.y4e.org ili na FB profilima: Udruga Breza, Zemlja bez granica, Mladi za Zemlju.