Predstavnik nevladine organizacije Keogo u posjeti Udruzi Breza, Dokkici i osječkim školama

U sklopu EU projekta “Mladi za zemlju” koji zajednički provode Udruga Breza i Grad Osijek, imali smo jedinstvenu priliku ugostiti Lassinu Zampoua, predstavnika nevladine organizacije Keoogo iz Burkine Faso. Nakon škola u Poljskoj i Italiji, L.Zamopou posjetio je i neke od osječkih škola – OŠ A. Šenoa i Medicinsku školu, ali i Dječju osječku krativnu kućicu – Dokkicu. Cilj je njegova posjeta bio upoznati učenike s kulturom i običajima ove afričke zemlje (interkulturalna dimenzija projekta) te predstaviti humanitarni rad organizacije koja brine o velikom broju afričke djece koja iz raznih razloga, većinom ekonomskih, žive na ulicama glavnoga grada Burkine Faso (dimenzija globalnoga obrazovanja).

Prepuni pitanja, osječki učenici nisu propuštali priliku za zajedničko fotografiranje s gostom, a “pali” su i autogrami.

Jedna od projektnih aktivnosti bila je i razmjena paketa s predmetima iz svakodnevnoga života europske i afričke djece te video zapisa putem kojih su djeca s oba kontinenta, međusobno razmjenjivali informacije o sebi i svojim zemljama.
Tako su “Reporteri boljega društva” u Dokkici uspješno organizirali akciju prikupljanja školskoga pribora za škole Burkine Faso te snimili video za male Burkince u kojima su pričali o sebi i zemlji iz koje dolaze. U toj je aktivnosti sudjelovalo pet osječkih osnovnih škola.

LINK: Inicijativa “Za djecu Burkine Faso”