Udruga Breza | ŠUMSKO PUTOVANJE NA “ZEMLJINOJ” POSTAJI U TENJI RAZVESELILO SVE GENERACIJE
17386
post-template-default,single,single-post,postid-17386,single-format-standard,qode-news-1.0.2,,qode-page-loading-effect-enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

ŠUMSKO PUTOVANJE NA “ZEMLJINOJ” POSTAJI U TENJI RAZVESELILO SVE GENERACIJE

Na drugoj “Zemljinoj” postaji organiziranoj jučer (utorak) u parku pokraj Osnovne škole Tenje svi su posjetitelji mogli uživati u “Šumskom putovanju”.

U čarobnom ozračju stoljetnoga parka održane su različite radionice i igraonice čiji su voditelji i ovoga puta bili članovi i predstavnici raznih društava, organizacija, klubova i ustanova grada Osijeka.

Plesni studio Shine pripremio je radionicu putovanja kroz plesove različitih stilova, a Mia Varešanović Nemet iz OSCEO Dalal učila je djevojčice osnovama trbušnoga plesa. Naša gošća iz Latvije, Nora Meldere naučila je polaznike radionice “joga dance” vježbati i rastezati se, dok su izviđači iz “Slavonskoga hrasta” djecu, ali i odrasle, učili penjati se uz pomoć konopa na drvo i izrađivati gigantske balone od sapunice.

U hodanju na štulama pod budnim okom voditeljica, Sanje Počuča i Lucije Aralica i njihovih asistenata, okušali su se i predškolci, osnovnoškolci i srednjoškolci.

Bilo je na ovome šumskom putovanju i raznih vozila koje su djeca neobično i orginalno “dizajnirala” uz pomoć roditelja i voditeljica – Kristine Delalić Ventengl i Muzeja likovnih umjetnosti Osijek.

Uz igru “Školice stopalice” koju je osmislila Ivana Dragšić, održana je i utrka u guralicama koju je pratio i ocjenjivački sud te svim “guračima” kosilica, autića i sl. dodijelio “zdrave” nagrade Obiteljskoga gospodarstva Mirele Kovačević.

U “Zemljinoj” kamperici nazvanoj MOKUC (mobilni kulturno- obrazovni centar) čitale su se priče o Paroščićima – autorski rad Draženke Šebek, ravnateljice OŠ Tenja.

A da posjetitelja i dobre zabave nije ni ovoga puta nedostajalo, potvrđuju i fotografije naše vjerne volonterke Tatjane Ivegeš Wilhelm.

Vidimo se ponovno na sljedećoj postaji u dvorištu OŠ Vijenac, u petak 28. kolovoza od 17 sati. 🙂

LINK: Zemlja bez granica 2015 – Šumsko putovanje