Udruga Breza | UDRUGA BREZA U DRVENPARKU OBILJEŽILA DAN OBITELJI TRADICIJSKIM IGRAMA I AFRIČKOM RADIONICOM ZA DJECU I RODITELJE
17717
post-template-default,single,single-post,postid-17717,single-format-standard,qode-news-1.0.2,,qode-page-loading-effect-enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

UDRUGA BREZA U DRVENPARKU OBILJEŽILA DAN OBITELJI TRADICIJSKIM IGRAMA I AFRIČKOM RADIONICOM ZA DJECU I RODITELJE

U sklopu događanja za sve generacije BURKINA TOUR u organizaciji Udruge za rad s mladima Breza, danas (nedjelja) u Drvenparku je obilježen Dan obitelji. U programu pod nazivom IGRE POVEZUJU svi posjetitelji, ponajviše djeca i njihovi roditelji mogli su sudjelovati u zanimljivim tradicijskim igrama poput povlačenja konopa, skakanja u vrećama, klikeranja, izrade gigantskih balona ili su se zajedno sa svojom djecom igrali u najvećem slavonskom pješčaniku. Ovo je bila prilika i za obiteljsku plesnu radionicu uz zvukove afričkih bubnjeva koju su usred pješčanika vodili članovi umjetničke skupine Siraba iz Burkine Faso.

Program je realiziran uz podršku Konopaša iz Darde, UI Slavonski hrast, Društva Naša djeca grada Osijeka i Dječje osječke kreativne kućice Dokkice.

Program je dio aktivnosti međunarodnoga projekta „Mladi za zemlju/Youth4Earth“ koji uz sufinanciranje Europske unije zajednički provode Udruga Breza i Grad Osijek, kao partneri u projektu. Nositelj je projekta Grad Vicenza.