Udruga Breza | UDRUGA BREZA ZAJEDNO S PARTNERIMA I SURADNICIMA OBILJEŽAVA SVJETSKI DAN GLAZBE
17600
post-template-default,single,single-post,postid-17600,single-format-standard,qode-news-1.0.2,,qode-page-loading-effect-enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

UDRUGA BREZA ZAJEDNO S PARTNERIMA I SURADNICIMA OBILJEŽAVA SVJETSKI DAN GLAZBE

Udruga za rad s mladima Breza i Hrvatska glazbena unija, zajedno sa svojim partnerima i suradnicima, ove godine obilježit će Svjetski dan glazbe – 21. lipnja. Ovo se obilježavanje slavi svake godine susretima i besplatnim nastupima amaterskih i profesionalnih glazbenika na otvorenim pozornicama te gradskim ulicama i trgovima diljem svijeta. Raznim glazbenim priredbama ujedno se obilježava i kalendarski početak ljeta. Ove će se godine Svjetski dan glazbe obilježiti u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Puli i Šibeniku.

Ideja je da toga dana gradovi postanu zone slobodne svirke i da glazbenici izađu na ulice i svojom svirkom slave glazbu. S obzirom da su se u obilježavanje Dana glazbe u Osijeku uključile razne glazbene i druge udruge, planirana su različita događanja u užem središtu grada prema „pariškom“ modelu koji ne uključuje velike, već viđene pozornice, već prisniji kontakt glazbenika s publikom uz akustičnu svirku.

Lokacije koje će se koristiti za svirku u prijepodnevnim i poslijepodnevnim satima: Sakuntala park, Prolaz Matice Hrvatske, Mažuranićev trg, Stepenište ispred kina Urania, Promenada kod Pješačkog mosta, Promenada kod Zimske luke, Gornjodravska obala kod kompe, Tvrđa, kompa, tramvaj.

Veliko finale obilježavanje Svjetskoga dana glazbe: koncert skupine Meritas u Tvrđi (Trg sv. Trojstva) s početkom u 21 sat kao dio aktivnosti europskoga projekta „Mladi za zemlju“ koji Udruga Breza, uz podršku Dokkice, provodi zajedno s Gradom Osijekom.