Udruga Breza | Zemlja bez granica završila ovogodišnje putovanje u Kopačkome ritu
17244
post-template-default,single,single-post,postid-17244,single-format-standard,qode-news-1.0.2,,qode-page-loading-effect-enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Zemlja bez granica završila ovogodišnje putovanje u Kopačkome ritu

Ni na posljednjoj, osmoj po redu postaji ovogodišnje Zemlje bez granica, kiša nije pokvarila ugođaj i održavanje planiranih radionica i akcija.
U Parku prirode Kopački rit, u paviljonima prijamnoga centra, jučer (četvrtak) održan je program pod nazivom “Ptice putuju”.
Kao i na dosadašnjim “Zemljinim” postajama, bilo je tu raznih radionica – za svakoga ponešto. Od nezaobilaznoga hodanja na štulama, žongliranja i penjanja na drvo uz pomoć konopa, do kreativnih radionica izrade papirnih ptica-lutaka, kipova životnja od gline i prirodnih materijala te istraživačkih radionica “Biolabalatorij” i “Pinklec na rame”.

Posebni je gost na ovoj postaji bio i lutkarski tehnolog iz mađarskoga kazališta “Mikropodium”, Andras Lenart koji je sve posjetitelje oduševio predstavom minijaturnih lutki pod nazivom “Stop”.

Kako bi pticama selicama zaželjeli sretan put, djeca i njihovi roditelji zajednički su izradili veliki natpis “Sretan put”.

To je ujedno i naš pozdrav sa svima vama do sljedeće godine i nekog novog putovanja Zemlje bez granica!

Do tada, pogledajte na fotografijama Tatjane Ivegeš Wilhelm što su sve posjetitelji Kopačkoga rita mogli pogledati, isprobati i naučiti!

LINK: Zemlja bez granica 2015.-Ptice putuju