Udruga Breza | Panona reli u sklopu Panona festa okupio sve generacije
18379
post-template-default,single,single-post,postid-18379,single-format-standard,qode-news-1.0.2,,qode-page-loading-effect-enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Panona reli u sklopu Panona festa okupio sve generacije

Sunčano i toplo vrijeme pogodovalo je održavanju Panona relija u sklopu petog Panona festa – urbanog bijega u prirodu kojem je cilj otkrivanje ekoturističkih potencijala Slavonije. Organizator Udruga za kreativni razvoj Slap i Udruga Breza kao suorganizator ovogodišnjega događanja, za sve su avanturiste i zaljubljenike u prirodu, ali i one koji brinu o održivome razvoju, pripremili pustolovno putovanje od Osijeka preko Aljmaša do Erduta pješice, biciklima i kanuima.

Sudionici Panona relija su se na svojoj ruti zaustavili na nekoliko kontrolnih točaka na kojima su imali prilike kušati ponudu lokanih OPG-ova, ali i delicije udruge Zvono koje su pripremali volonteri kluba mladih Garaža iz Belišća. Uz sve to, istraživali su i lokalne znamenitosti.

Na odredištu u Erdutu, odnosno na prostoru oko erdutske kule, sudionike je dočekala kreativna radionica Udruge PLANT-aža, plesne točke Plesnog studija Shine te slamnate skulture Udruge Slama. Vrhunac večeri bilo je spaljivanje slamnate skulpture čime je simbolično ispraćeno ljeto i dočekana jesen.

Ovo događanje bilo je prigoda za povezivanje mladih aktivista uključenih u projekt Mogući svijet.