Udruga Breza | Udruge Slap I Breza zajedno sa suradnicima u otkrivanju ekoturističkih potencijala Slavonije
18407
post-template-default,single,single-post,postid-18407,single-format-standard,qode-news-1.0.2,,qode-page-loading-effect-enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Udruge Slap I Breza zajedno sa suradnicima u otkrivanju ekoturističkih potencijala Slavonije

I ove godine, već tradicionalno, na području općine Erdut održat će se Panona fest kojemu se kao suorganizator pridružila i udruga Breza zajedno s mladim aktivistima u sklopu europskoga projekta „Mogući svijet“.

Glavno događanje Panona festa je Panona reli koji će se održati u subotu 19. rujna 2015. na relaciji Osijek – Erdut. Sudionici će ovu rutu moći prijeći kanuima, biciklima ili pješice. Kanuisti svoju rutu započinju s pješčane plaže na Kopiki, a biciklisti i pješaci s Trga Svetog Trojstva u Tvrđi. Na putu prema Erdutu zaustavljaju se na kontrolnim točkama u Aljmašu i Dalj planini gdje ih čeka osvježenje i okrjepa te upoznavanje turističkih zanimljivosti.

Sudionici bi na svoje odredište trebali stići oko 18 h gdje ih kod erdutske kule očekuju slamnate skulpture Udruge Slama, kreativne radionice Udruge PLANTaža, plesne točke Plesnog studija Shine, a sve to bit će začinjeno prigodnim glazbenim programom. Padanjem mraka i paljenjem slamnatih skulptura završit će ovogodišnji, peti po redu, Panona fest koji uz Brezu organizira udruga Slap.

Povratak iz Erduta organiziran je za sve sudionike autobusima koji za Osijek polaze u 19:45 h i 20:30 h.

Kao i prijašnjih godina, vožnja kanuima je veliki hit tako da su sva raspoloživa mjesta već popunjena, ali ukoliko ste zaintereirani za bicikliranje ili pješačenje, možete se prijaviti putem Facebook stranice Panona festa: https://www.facebook.com/panonafest.

Ondje možete dobiti i sve informacije vezane za određenu rutu te odgovore na sva pitanja.