Udruga Breza | I. modul edukacije pod nazivom „Dramski odgoj i ekologija“
18035
post-template-default,single,single-post,postid-18035,single-format-standard,qode-news-1.0.2,,qode-page-loading-effect-enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

I. modul edukacije pod nazivom „Dramski odgoj i ekologija“

U sklopu projekta „Mladi za Zemlju“ Udruga Breza provela je I. modul edukacije pod nazivom „Dramski odgoj i ekologija“. U petak, 25. listopada, nakon prikupljenih iskaza interesa učitelja, odgojitelja i ostalih zainteresiranih osoba, održan je uvodni sastanak na kojemu je Ivana Šibalić, nacionalna voditeljica projekta, predstavila projekt „Mladi za Zemlju“ i osnovnu temu projekta: 7. milenijske ciljeve razvoja koji se odnose na održivost okoliša.

U subotu su, 26. listopada, pod vodstvom Ivana Kristijana Majić, dramskog pedagoga i kazališnog redatelja, polaznici sudjelovali u dinamičnoj, interaktivnoj dramskoj radionici. Naučene vještine kasnije će koristiti u svom odgojno-obrazovnom radu te tako doprinijeti stvaranju platforme za razvoj globalnog pristupa u obrazovanju.

Ovaj projekt Udruga za rad s mladima Breza provodi u suradnji s Gradom Osijekom, a usmjeren je na neformalno obrazovanje djece i mladih o globalnim pitanjima razvoja te na podizanje svijesti o 7. milenijskim ciljevima. Aktivnim sudioništvom te iskustvima iz obrazovnih metodologija, jačaju se i proširuju postojeće usluge razvojne edukacije i kampanja osvješćivanja kako bi se u suradnji s nevladinim organizacijama, agencijama i institucijama razvile nove eksperimentalne odgojno-obrazovne metode usmjerene na 7. MCR.