Udruga Breza | NOVI KRUG EDUKACIJE U SKLOPU PROJEKTA “MLADI ZA ZEMLJU”
17867
post-template-default,single,single-post,postid-17867,single-format-standard,qode-news-1.0.2,,qode-page-loading-effect-enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

NOVI KRUG EDUKACIJE U SKLOPU PROJEKTA “MLADI ZA ZEMLJU”

Poziv na dramsko-ekološku edukaciju za profesore i voditelje aktivnosti za mlade

U sklopu projekta “Mladi za Zemlju” (Youth4Earth) Udruga Breza i ove školske godine pokreće edukaciju iz područja dramskoga odgoja i ekologije u edukaciji. Ovoga puta edukacija je namijenjena srednjoškolskim profesorima i voditeljima aktivnosti za mlade iz organizacija civilnoga društva koji žele u svom radu primjenjivati inovativne pedagoške metode i uključiti se u širenje obrazovanja djece i mladih o pitanjima održivoga razvoja te milenijskim razvojnim ciljevima, općenito.

Edukacija je planirana kroz četiri modula (jednom mjesečno) u trajanju od 4 do 6 sati po modulu. Voditelj je dramski pedagog, Ivan Kristijan Majić te nekoliko gostujućih predavača.

Rok za podnošenje iskaza interesa je 20. listopada 2014. godine i to putem obrasca ovdje. Broj mjesta je ograničen, a edukacija je besplatna za sve sudionike. Za sve sudionike osigurane su i potvrde.

Prvi modul edukacije planiran je 25. listopada 2014. s početkom u 9.30 sati. Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na tel: 272 583 ili na e-mail: mladizazemlju@gmail.com

Podsjetimo, Udruga za rad s mladima Breza u suradnji s Gradom Osijekom provodi međunarodni projekt „Mladi za Zemlju“ sufinaciran sredstvima EU. Projekt je usmjeren na neformalno obrazovanje djece i mladih o pitanjima globalnoga razvoja te na podizanje razine svijesti o 7. milenijskim razvojnim ciljevima.Aktivnim sudioništvom te iskustvima iz obrazovnih metodologija ojačavaju se i proširuju postojeće usluge iz područja neformalne edukacije kako bi se u suradnji s nevladinim organizacijama, lokalno samoupravom te odgojno-obrazovnim ustanovama i institucijama razvile nove eksperimentalne odgojno-obrazovne metode usmjerene na 7. milenijske razvojne ciljeve.

Nositelj projekta je Grad Vicenza (Italija), a partneri u projektu su Grad Osijek, Udruga za rad s mladima Breza, Grad Czestochowa (Poljska) te nevladine organizacije CZ-Art (Poljska), ProgettoMondo Mlal (Italija).