Besplatno online predavanje za roditelje „Mentalno zdravlje i obitelj”

Posljednja je godina zbog raznih globalnih i onih geografski bližih događaja i drugih životnih izazova dodatno naglasila važnu temu mentalnog zdravlja i brige o sebi. Upravo zbog toga danas možemo reći kako je velik broj i djece i odraslih upoznat s pojmom mentalnog zdravlja i njegovom važnosti. Ipak, u različitim se kontekstima mentalno zdravlje drugačije tumači te je vrijedno pobliže objasniti što znači brinuti o mentalnom zdravlju u točno određenim okolnostima ili u sklopu određene uloge, poput one roditeljske.
S ciljem naglašavanja mentalnog zdravlja samih roditelja, a povodom obilježavanja Međunarodnog dana obitelji, Dječji kreativni centar DOKKICA u suradnji s Udrugom za rad s mladima Breza organizira besplatno online predavanje za roditelje pod nazivom „Mentalno zdravlje i obitelj”. Predavanje će biti usmjereno na pozitivne i manje pozitivne aspekte koji utječu na mentalno zdravlje roditelja te na savjete i smjernice kako doprinijeti očuvanju vlastitog mentalnog zdravlja te graditi kontekst u kojem se ono prenosi i u obiteljskom životu.

Predavanje će se održati online putem platforme Zoom 17. svibnja 2021. (ponedjeljak) s početkom u 18:00 i moguće mu je pristupiti putem sljedeće poveznice: https://tinyurl.com/mentalnozdravlje.

Zbog ograničenog broja sudionika putem Zoom platforme, predavanje će se emitirati i uživo na Facebook stranici Dječjeg kreativnog centra „DOKKICA”.
Predavanje će voditi dr. sc. Zoran Vargović, psihoterapeut Udruge za rad s mladima Breza.
Predavanje se provodi u sklopu programa „Alternativni centar podrške za djecu i roditelje” Dječjeg kreativnog centra „DOKKICA” i projekta „Podrška aktivnom roditeljstvu u zajednici” Udruge za rad s mladima Breza financiranih sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.