Udruga Breza | Budi Zdravo! – Uspješno realiziran projekt promicanja zdravlja kod mladih
14475
post-template-default,single,single-post,postid-14475,single-format-standard,qode-news-1.0.2,,qode-page-loading-effect-enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Budi Zdravo! – Uspješno realiziran projekt promicanja zdravlja kod mladih

Udruga Breza uspješno je realizirala projekt Budi Zdravo! koji je za cilj imao promovirati zdrave životne navike mladih te popularizirati održivi razvoj i zaštitu okoliša kod mladih na području Osječko-baranjske županije. Glavne projektne aktivnosti kojima smo se u sklopu ovog projekta bavili u zadnjih 6 mjeseci su javni događaji, radionice za mlade te volonterske akcije, a sve sa svrhom ostvarenja gore navedenog cilja. Projekt je započeo čajanom pod nazivom „Vrijeme za čaj“ koja je organizirana u sklopu Sajma zdravlja u travnju 2018. godine, a završio se na obiteljskom festivalu „Zemlja bez granica“, gdje je održana velika Sportska muvara na kojoj je sudjelovalo desetak sportskih klubova te više od 100 sudionika i prolaznika. Osim javnih događanja održane su i radionica jutarnje joge u suradnji s Centrom za rekreaciju i edukaciju Element, te interaktivna radionica „Voćni mutibar“, čiji je naglasak bio na popularizaciji zdrave prehrane. Kroz projekt je organizirana i volonterska akcija „Zemlja diše“ u sklopu Međunarodnog tjedna volontiranja. U volonterskoj akciji sudjelovali su mladi iz Tehničke škole i prirodoslovne gimnazije Ruđera Boškovića, a cilj akcije bio je promovirati brigu o okolišu i osvjestiti građanke i građane grada Osijeka o štetnosti plastičnih vrećica.

Projekt Budi Zdravo je financiran od strane Osječko-baranjske županije, a Udruga Breza će i dalje nastaviti promovirati vrijednosti ovog projekta kroz nadolazeće aktivnosti i projekte.