Udruga Breza | Uspješno realiziran projekt “Kulturni mozaik”
14465
post-template-default,single,single-post,postid-14465,single-format-standard,qode-news-1.0.2,,qode-page-loading-effect-enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Uspješno realiziran projekt “Kulturni mozaik”

Udruga Breza uspješno je realizirala projekt Kulturni mozaik, financiran od strane Osječko-baranjske županije. Ovo je drugi nastavak projekta, a dok smo se prošle godine fokusirali na srednjoškolce i njihovo promišljanje o budućim zanimanjima, ove godine je naglasak projekta bio na kulturno-umjetničkim radionicama i izložbama. Glavni cilj projekta je obogaćivanje ponude kulturnih sadržaja u Osječko-baranjskoj županiji, a posebice sadržaja za mlađu populaciju.

U sklopu Kulturnog mozaika održali smo nekoliko radionica, među kojima je radionica medijske kulture u suradnji s OŠ Petrijevci te radionicu izrade narukvica starinskom metodom, koju su vodili mladi iz naše Socijalno-terapijske zajednice.

Kroz projekt su također održane dvije kulturno-umjetničke izložbe koje su posjetitelji mogli pogledati na ovogodišnjoj Zemlji bez granica. Jedna od izložbi je Kult-ura na trgu koja je postavljena u suradnji s osječkom Umjetničkom akademijom, a čiji je cilj bio prromoviranje umjetničkih radova mladih neafirmiranih kipara. Druga izložba koju su posjetitelji mogli vidjeti je Objektivom kroz Zemlje bez granica, čiji je cilj bio prikazati vrijednost mladih te njihovog angažmana i stvaralaštva u procesu nastajanja svih dosadašnjih Zemalja bez granica.

I izložbe i radionice izazvale su veliku zainteresiranost među građanima, stoga se nadamo da će Kulturni mozaik sljedeće godine doživjeti treći nastavak.