Udruga Breza | Egzotičnom čajanom posjetitelji upoznali različite kulture na Sajmu zdravlja
14132
post-template-default,single,single-post,postid-14132,single-format-standard,qode-news-1.0.2,,qode-page-loading-effect-enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Egzotičnom čajanom posjetitelji upoznali različite kulture na Sajmu zdravlja

U sklopu ovogodišnjeg sajma zdravlja organizirali smo događaj pod nazivom „Vrijeme je za čaj“, gdje su se posjetitelji susreli sa različitim kulturama kroz degustacije kineskih, indijskih i turskih čajeva te poznatih slastica. Posjetitelji su se također mogli okušati u kineskoj kaligrafiji, sviranju turskih instrumenata, uživati u ugodnom ambijentu i glazbi, izložbi čajnika, šalica te pribora za čaj različitih egzotičnih kultura.

Cilj nam je bio pružiti multikulturalno, zanimljivo i interaktivno iskustvo građanima, a posebno mladima, koji nisu u prilici susresti se sa različitim kulturama na jednome mjestu, što smo kroz našu dvorišnu bajku, sudeći po osmjesima i zadovoljnim komentarima posjetitelja, i ostvarili.

Ovim putem želimo se zahvaliti predstavnicima zemalja koji su sudjelovali na događanju kroz prezentaciju rituala ispijanja čaja: Konfucijevom Institutu Sveučilišta u Zagrebu, Yunus Emre Institutu u Zagrebu, agenciji TiKa te ISKCON – centru za vedske studije u Osijeku. Također, želimo se zahvaliti našim dugogodišnjim suradnicima na posudbi materijala za uređenje prostora: HNK-u i Isusovačkoj klasičnoj gimnaziji u Osijeku.