Klub mladih Lonac započeo sa svojim djelovanjem na području grada Osijeka

U sklopu ovogodišnje Zemlje bez granica – Osijek 24 sata, Klub mladih Lonac započeo je sa svojim aktivnosti. Mladima su ponuđene tri zanimljive aktivnosti, a to su Uvrnuti filozofski treasure hunt, Ponoćni pub kviz i Multi-kulti piknik.

Uvrnuti filozofski treasure hunt zamišljen je kao interaktivna filozofska radionica za mlade, gdje mladi imaju priliku šetajući gradom promišljati o filozofskim pitanjima te razvijati kritičko mišljenje. Za ovo izdanje lova na blago bili su zaduženi profesor Bruno Ćurko i Zoran Kojčić iz udruge Mala Filozofija iz Zadra.

Ponoćni kviz okupio je sve kvizoljupce u Caffe baru Trica, a druženje je potrajalo čak do ponoći. Za pitanja su bili zaduženi iskusni postavljači osječke pub kviz scene.

Multi-kulti piknik održan je u suradnji s udrugom Kult-akt, a glavna ideja piknika bila je stvoriti multikulturalno neformalno okruženje za druženje. Osim društvenih igara i sportskih aktivnosti, mladi su imali priliku upoznati strance koji žive i studiraju u gradu Osijeku te popričati o njihovim dojmovima i iskustvima.

Početak rada kluba mladih Lonac prošao je i više nego dobro, a sada se bacamo na osmišljavanje budućih aktivnosti za mlade.