Posljednji time-out program s korisnicima

Proveli smo i posljednji program doživljajne pedagogije s korisnicima Socijalno-terapijske zajednice Čepinski Martinci i Centra za pružanje usluga u zajednici Zagorje u sklopu projekta Vrijeme za time-out!.

Program počiva na načelima doživljajne pedagogije i iskustvenog učenja, a usmjeren je na suzbijanje odnosno sprječavanje pojave ovisnosti među djecom i rizično ponašanje djece vezano uz eksperimentiranje sa sredstvima ovisnosti. Tijekom ovog smo se programa usmjerili na doživljaj sebe, osvještavanje svog tijela, pokreta i osjećaja. Nastojali smo ispuniti vrijeme kvalitetnim sadržajima, druženjem, igranjem kreativnih igara, igara za povezivanje poput dodavanja klupka vune i pisanja po leđima, izletima u prirodi i svih aktivnosti koje isključuju upotrebu mobitela.

U sklopu projekta proveli smo četiri programa doživljajne pedagogije i jedan individualni time-out program kako bismo kod korisnika potaknuli razvijanje pozitivne slike o sebi, svojim vještinama, sposobnostima, navikama i stavovima. Nastojali smo pokazati da se vrijeme može itekako kvalitetno ispuniti i da zabaviti možemo i bez prekomjerne konzumacije sredstava ovisnosti.

Ovaj projekt financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Sadržaj ove objave u isključivoj je odgovornosti Udruge i ne odražava nužno stajalište Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.