Udruga Breza | Prvi filozofski lov na blago
14247
post-template-default,single,single-post,postid-14247,single-format-standard,qode-news-1.0.2,,qode-page-loading-effect-enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Prvi filozofski lov na blago

Udruga za rad s mladima Breza organizirala je jednodnevnu radionicu filozofije pod nazivom Filozofski Treasure Hunt.

U interaktivnoj radionici šetnje gradom i svojevrsnoga filozofskog lova na „blago“, sudjelovalo je 17 srednjoškolacaiz II. I III. gimnazije. Sudionici su šetajući gradom uz stručnu pratnju, tražili tragove i rješavali filozofske zagonetke povezujući filozofiju sa svakodnevnim životom.

Cilj je ovog događaja bila popularizacija filozofije i razvoj kritičkog mišljenjakod mladih kroz upoznavanje važnih kulturnih i povijesnih sadržaja grada Osijeka. Svim sudionicima bile su osigurane i zanimljive nagrade osmišljene tako da još više zainteresiraju mlade za filozofiju i kritičko promišljanje teksta općenito.

Radionica se održavala kao dio projekta Filozofski treasure hunt, financiranog sredstvima Centra za kulturne djelatnosti Zagreb i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.