Breza sudjelovala na skupštini Mreže mladih Hrvatske

REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA MREŽE MLADIH HRVATSKE

19. travnja održan je prvi dan Redovne skupštine Mreže mladih Hrvatske na kojoj se okupilo oko 50 članica MMH. Nakon upoznavanja delegata i delegatkinja s dnevnim redom, slijedila je prezentacija PRO – NGO programa. Potom smo primili organizacije kandidatkinje u punopravno članstvo MMH: LAG Vallis Colapis i Klub studenata Fakulteta političkih znanosti, na čemu im ovim putem čestitamo.

Zatim su spomenute zagovaračke inicijative 2023./2024. od kojih treba izdvojiti Zakon o savjetima mladih (ZoSM) te izrada zahtjeva i analizu izbornih lista i političkih programa stranaka koje su se natjecale na parlamentarnim izborima. Najavljena je i Vote16 kampanja koja nas očekuje u narednom razdoblju. Primili smo i jednu novu kandidatsku članicu: Udruga “Arteco”. Radujemo se suradnji!

20. travnja započeo je posljednji dan Redovne skupštine MMH koji se održao u Kući Europe gdje su domaćini predstavili EU izbore koji će se održati od 6. do 9. lipnja. Europski parlament u Hrvatskoj. Nakon predstavljanja strateškog plana MMH, započelo je predstavljanje kandidata/tkinja za ulogu Predsjednika/ice MMH. Ove godine na listi kandidata našlo se čak petero osoba. Kako bismo publici dali priliku da bolje upoznaju osobe za koje će glasati, uslijedio je Q&A, a zatim glasanje. Za novog predsjednika izabran je Marin Capan! Radujemo se bliskoj suradnji.