Prvo travanjsko druženje s djecom iz udomiteljskih obitelji

Prvo smo druženje u sklopu programa PUT u Osječko-Baranjskoj županiji, čija je provedba podržana sredstvima Osječko-baranjske županije, proveli u Trening centru Udruge Breza u Čepinskim Martincima s djecom iz udomiteljskih obitelji Belog Manastira.

Cilj nam je bio omogućiti djeci da kroz iskustveno učenje u prirodi i socijalizaciju s vršnjacima steknu nove životne vještine pa su tako sudjelovala u zajedničkoj pripremi obroka, postavljanju stola, radu u vrtu i brzi o životinjama, a sve to kako bismo potaknuli usvajanje zdravih navika i ukazali na kvalitetne načine za provođenje slobodnog vremena. S djecom smo također otišli na izlet u ZOO vrt Osijek, organizirali zajedničku filmsku večer, igrali društvene igre, nogomet i badminton, a sve to u prirodi i ugodnom okruženju. Podršku u provedbi aktivnosti pružili su studenti Socijalnog rada u Osijeku zajedno s njihovom profesoricom Gordanom Horvat.

Programom se nastoji educirati i osnažiti udomitelje kako bi se spriječilo sagorijevanje i dugoročno utjecalo na smanjivanje broja djece u institucijama, odnosno u izvanobiteljskom smještaju.

Tags: