Udruga Breza | Trening za trenere Škole održivosti na temu privilegije i opresije
13204
post-template-default,single,single-post,postid-13204,single-format-standard,qode-news-1.0.2,,qode-page-loading-effect-enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Trening za trenere Škole održivosti na temu privilegije i opresije

U sklopu EU projekta „School of Sustainability in the European Year of Development 2015 and beyond“ u organizaciji Zelene akcije, predstavnica Udruge Breza sudjelovala je na Treningu za trenere Škole održivosti na temu privilegije i opresije. Trening se održao od 7. do 10.03.2018. u Mariji Bistrici, gdje se okupilo 15 edukatora iz cijele Hrvatske koji rade prvenstvano s mladima, a među sudionicima su bili učitelji i profesori osnovnih i srednjih škola, socijalni radnici te članovi i predstavnici neprofitnih i nevladinih Udruga.

Kroz metodologiju popularne pedagogije istraživao se raznolik sadržaj, a neke od tema rasprave bile su dominacija i opresija, odnos globalnog Sjevera i Juga, klimatska i društvena (ne)pravda, važnost kritičkog mišljanja i dijaloga te okolišni aktivizam koji obuhvaća kako ljudska tako i prava prirode.

Kroz trening sudionici su naučili brojne nove metode za rad s mladima koje će moći koristiti u svojem daljnjem radu.