U Pučkom otvorenom učilištu Osijek predstavljen projekt LIFELAB

Na danas (22. rujna) održanoj tiskovnoj konferenciji u prostorima Pučkog otvorenog učilišta Osijek, predstavljen je EU projekt LifeLAB – škola životnih vještina kojega Učilište provodi u partnerstvu s udrugama Breza i Dar. Kako je rekao ravnatelj Učilišta, Marin Seleš, riječ je o eksperimentalnom projektu jedinstvenom na području Hrvatske čiji je cilj unaprijediti kvalitetu i razvoj, širiti socijalne usluge i programe za aktivno uključivanje i povećanje zapošljivosti ranjivih skupina djece i mladih na području Osijeka.
LifeLAB je društveno-integrirani eksperimentalni program pružanja planske i kontinuirane podrške i edukacije te preventivnih aktivnosti za razvoj ključnih kompetencija potrebnih za samostalni život ranjivim skupinama djece i mladih te nezaposlenih mladih do 29 godina. U njemu će ukupno sudjelovati 115 osoba kroz realizaciju 10 obveznih i 2 izborna modula škole koju će voditi stručnjaci iz područja domaćinstva, pripreme obroka, osobnih financija, profesionalne orijentacije, zdravstvenog odgoja, digitalnih kompetencija, održive i aktivne zajednice, osobnog razvoja, slobodnog vremena te engleskog jezika i kreativnih vještina. Cijeli će program Škole biti uključen u evaluaciju i procjenu učinka korisnika, a postignuća će biti predstavljena na Sajmu poslova u kojem će sudjelovati korisnici, stručnjaci, razni dionici poslovnog sektora.
O izazovnom projektu u koji će se uključiti i učenici iz strukovnih škola s područja Urbane aglomeracije Osijek kao i sadržaju koji projekt kroz Školu životnih vještina nudi i ranjivoj skupini mladih iznad 21 godine, govorile su Ivana Šibalić, projektna koordinatorica iz Udruge za rad s mladima Breza i dopredsjednica Udruge obitelji djece s autizmom Dar, Emilija Prgomet.
Osječki gradonačelnik, Ivan Radić, istaknuo je kao je ovo jedan od važnih projekata sufinaniranih u 100% iznosu iz Europskoga socijalnoga fonda koji Grad Osijek podržava i pohvaljuje.
Projekt se od 15. veljače 2021. do 15. kolovoza 2022. provodi u sklopu Poziva za dostavu projektnih prijedloga pod nazivom Aktivno uključivanje i poboljšanje zapošljivosti te razvoj inovativnih socijalnih usluga za ranjive skupine unutar 7 urbanih aglomeracija i sufinancira ga Europska unija iz Europskoga socijalnoga fonda u iznosu od 1.295.400,00 kn.
Sadržaj ovoga teksta isključiva je odgovornost Pučkog otvorenog učilišta Osijek.