START THE CHANGE

edukacijski model o globalnom aktivnom građanstvu
s ciljem postignuća Ciljeva održivog razvoja s posebnim naglaskom
na povezanost migracija i nejednakosti
 • Projektni broj:

  CSO-LA/2017/388-169

 • Trajanje projekta:

  36 mjeseci (01.10.2017. – 30.09.2020.)

 • Nositelj:

  ProgettoMondo Mlal (Italija)

 • Ukupna vrijednost projekta:

  6.139 637, 00 € (iznos koji pripada Udruzi Breza je 270.840,00 €)

 • Glavni cilj projekta
 • Ciljana skupina
 • Aktivnosti
 • Partneri
 • Ostalo
 • Publikacije

Projektom pokrećemo razvoj europske građanske osvještenosti i kritičkog razumijevanja međuzavisnog svijeta i njegove uloge edukacijskim modelom o globalnom aktivnom građanstvu s ciljem postignuća Ciljeva održivog razvoja (SDGs) s posebnim naglaskom na povezanost migracije i nejednakosti.

Mladi u dobi od 15 – 24 godine

Osmišljavanje, provođenje i implementacija obrazovnih puteva namijenjenih studentima i mladima u 12 zemalja Europske Unije koji obrađuju teme vezane za globalnu međuovisnost, s naglaskom na analizu odnosa između migracije i globalne nejednakosti. Aktivnosti se provode tijekom sve tri školske godine (2017./2018., 2018./2019., 2019./2020.).

Stvaranje/jačanje novih oblika uključenosti mladih ljudi u lokalnim obrazovnim i transnacionalnim zajednicama za ostvarivanje aktivizma mladih u odnosu na SDG i sve faktore migracija.

Uspostavljanje suradnje i umrežavanje sa školama i lokalnim nevladinim organizacijama u 12 zemalja EU-a s ciljem uključivanja škola i nevladinih organizacija u promoviranje javnog osvješćivanja i globalnih partnerstva za SDG.

Udruga Breza (Hrvatska), Südwind Salzburg (Austrija), UMFREO (Francuska), Amnestiy International Slovenia (Slovenija), Highland One World (Škotska- UK), Kate Stuttgart (Njemačka), Amnesty International Poland (Poljska), Cz-Art (Poljska), Amnesty International Czech Republic (Češka), Amnesty International Slovakia (Slovačka), Asociación Madre Coraje (Španjolska), Amnesty International Italy (Italija), CISV (Italija), Amici de Populi (Italija)

Udruga za rad s mladima Breza partner je na trogodišnjem europskom projektu START THE CHANGE koji je započeo u listopadu 2017. godine.

Projekt je financiran iz DEAR programa Europske komisije, Europe Aid/151103/DH/ACT/Multi

Riječ je o projektu u koji je uključeno 15 partnera iz 12 zemalja Europske Unije čiji je cilj razvoj europske građanske osvještenosti i kritičkog razumijevanja međuzavisnog svijeta i njegove uloge, odgovornosti i smisla razvojne agende kako je postavljeno u Ciljevima održivog razvoja (SDG) kroz poticanje kvalitete globalnog obrazovanja.

Vijesti iz projekta